Rosenstein szakácskönyv
A nagymama ünnepi receptje: marhahúsleves maceszgombóccal
2023.04.07. 11:20
“A mondás úgy tartja, minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Én ebből a szempontból is szerencsésnek mondhatom magam, mert az én sikereimhez immár öt fantasztikus nő járul hozzá.” Részlet a Rosenstein szakácskönyvből egy maceszgombócleves recepttel.
Ikonikus recept a Rosenstein étteremtől: ludaskása
2016.02.12. 12:00
Jellegzetes recept a Rosenstein étteremtől, amelyet a napokban választott a legikonikusabb magyar étteremnek Thrillist amerikai magazin.
A nagymama ünnepi receptje: marhahúsleves maceszgombóccal
2016.02.04. 15:00
“A mondás úgy tartja, minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Én ebből a szempontból is szerencsésnek mondhatom magam, mert az én sikereimhez immár öt fantasztikus nő járul hozzá.” Részlet a Rosenstein szakácskönyvből egy maceszgombócleves recepttel.
Rosensteinek a világban: kacsamell kelkáposztaraguval
2015.02.25. 23:00
Sok névrokon keresi meg a világból Rosensteinéket, személyesen vagy az interneten, így értesültek arról, hogy élnek Rosensteinek Philadelphiában, Izraelben, New Yorkban, Németországban, Ausztriában és még szerte a világon, sok helyen. A ma közzétett fogást pedig egy olasz út inspirálta a szakácskönyv tanúsága szerint.
Rosenstein szakácskönyv: édes maceszgombóc
2015.02.18. 23:00
“Ez igazán a saját ételünk, máshol még nem találkoztam vele”, olvasható a recept elején, tovább az is, hogy elengedhetetlen, hogy a receptet pontosan betartsuk, különben nem fog sikerülni. Hát tegyünk így, és próbáljuk ki a maceszgombóc édes változatát Rosensteinék ajánlása alapján.
Rosenstein szakácskönyv – Pesztós pisztráng
2015.02.04. 23:00
Rosenstein Róbert szereti kivenni a részét egy étel elkészültének minden fázisából. “Sokszor végiggondolom egy-egy fogás tálalását, és amikor csak lehet, ehhez is igyekszem kreatívan hozzáállni.” Most a fiatalabbik Rosenstein pesztós pisztráng repectjét olvashatják.
Modern, gourmet, zsidó – Pászka bruschetta
2015.01.28. 23:03
A Rosenstein étterem a fiatalabb generáció számára is tartogat izgalmas ételeket. A modern konyhát a fiatalabb Rosenstein, Robi képviseli, akire elmondása szerint sokféle irányzat van hatással. Igazán azt szereti, ha az egyszerű, könnyen befogadható ételeket picit kifinomultabb, letisztultabb tálalásban mutathatja meg. Fontos számára a kreativitás, ám az is, hogy a már kialakult »rosensteines« ízvilág visszaköszönjön az ő fogásaiban is.
Rosenstein szakácskönyv: Ludaskása
2015.01.07. 23:00
Három generáció receptjeit tartalmazza a Rosenstein Tibor és Róbert által jegyzett szakácskönyv, amely nemrég jelent meg a Kossuth Kiadónál. Apa és fia együtt működtet egy éttermet, és elmondásuk szerint nyitottak a modernizációra, de fontos, hogy az ételük íze „rosensteines legyen”. Hogy mit is jelent ez? A következő hetekben megtudhatják az itt közzétett receptekből.
▼ Korábbi cikkek