izraelikonyha.blogspot.hu

A mi izraeli konyhánk: sajtos burgonya karfiollal

2016.09.15. 14:00
Az izraelikonyha.blogspot.hu szerzője ezúttal egy eléggé franciás étel elkészítésést mutatja meg, amely egy haifai nagyszakállú séftől származik. A sajtokat kedvelőknek egyszerűen kötelező, de másoknak is ajánlott ez az istenien finom recept.

A mi izraeli konyhánk: marhahússal töltött articsóka

2016.09.07. 22:30
Egy igazán eredeti hétvégi ebéd receptjével érkezik az izraelikonyha.blogspot.hu. Az articsóka domináns íze valószínűleg mindenkit magával ragad majd, ennél íncsiklandóbb recept ugyanis nem nagyon lézezik.

A mi izraeli konyhánk: cukormentes édes sütemények

2016.08.31. 22:00
Cukormentes, de kimondottan édes sütemények receptjei következnek az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából. Főszerepben a mazsola, az áfonya, a karobpor, a tahini és a datolyapép.

A mi izraeli konyhánk: bulgur fasírt céklával

2016.08.25. 12:10
Csábító hüvelyes textúra, sajtos illat, élénk lila szín, friss fűszernövények és sok-sok zöldség. Ezek mellé kinek hiányozna a hús? Az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából ezúttal egy igen finom vegetáriánus fasírt receptjét mutatjuk meg.

A mi izraeli konyhánk: karfiol tahinivel

2016.08.17. 22:00
Az izraelikonyha.blogspot.hu ezúttal a karfiol szerelmeseinek kedveskedik egy gyorsan elkészíthető, egészséges és laktató étel receptjével. A karfiol és a tahini találkozása ráadásul a többszörösére növeli a két összetevő élvezetét.

A mi izraeli konyhánk: izsópos cukkini pogácsa

2016.08.11. 06:35
Az izraelikonyha.blogspot.hu szerzője ezúttal egy görög finomság izraeli változatát készítette el. Az izsópos cukkini pogácsában az a legjobb, hogy többféleképpen is el lehet készíteni, sőt, még izsóp sem feltétlenül kell hozzá.

A mi izraeli konyhánk: vidám bulgur és cékla saláta

2016.08.04. 15:00
Itt egy könnyű, nyári saláta az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából. Vacsorakiegészítőként, de munkahelyi ebédként is egész jól funkcionál.

A mi izraeli konyhánk: tabule

2016.04.07. 15:00
A Libanonból és Szíriából származó Tabule (arab) egy Földközi-tengeri étel, Izraelben főként az arabok és a keleti zsidók körében népszerű, de rendkívül jó tulajdonságai miatt a lakosság többi részében is egyre inkább terjed. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

A mi izraeli konyhánk: falafel

2016.02.25. 23:00
Sokkal egyszerűbb falafelt készíteni, mint azt gondolnátok. Főleg, ha van egy nyerő receptetek, mint például ez. A humusz-készítéssel ellentétben, ami viszonylag hosszú ideig tart és bizonyos hozzáértést igényel, a falafel-készítés könnyű, gyors, és minimális befektetéssel nagyon finom is. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

A mi izraeli konyhánk: húsgombóc csicseriborsó és padlizsán mártással

2016.02.17. 23:00
Húsgombóc, sült padlizsán és főtt csicseriborsó önmagukban is finom ételek, de mi történik, ha kombináljuk őket? Nem meglepő, hogy mennyei receptet kapunk. A húsgombóc magába szívja a padlizsán ízét, a padlizsán a csicseriborsó aromájából vesz át, emez meg a húsgombóc zamatát kölcsönzi. Külön élvezet a főétel elfogyasztása után kenyérrel kimártogatni a megmaradt mártást 🙂 E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu-tól.

A mi izraeli konyhánk: klasszikus hummusz

2016.01.14. 12:00
“Az izraeli konyha a klasszikus konyhán túl valamilyen formában magába foglalja a globális perspektívát is, a tudományos szempontokat és az újító jellegű technikákat magáévá tevő modern konyhát, az ázsiai behatásokat. A világ nagy, és a vándorló zsidó szereti az utazásokat, a könyv népe szeret tanulni és kutatni.” E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

Gombás marhapörkölt gránátalmával és vörösborral

2016.01.07. 12:00
Miután a Facebookon feltett kérdésre az lett az egyértelmű válasz, hogy leginkább hús-receptek hiányoznak az izraeli konyhablogról, jöjjön egy képes-húsos… E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

A mi izraeli konyhánk: perzsa maceszgombóc

2015.12.16. 23:00
A kuftaot gondi, vagyis a perzsa maceszgombóc nagyjából olyan, mintha a perzsa gombóc találkozna az askenázi tyúkhúslevessel. A gombócok csicseriborsó lisztből készülnek, tehát ezúttal még a lisztérzékenyeknek is fogyasztható ételt készített az izraelikonyha.blogspot.hu.

A mi izraeli konyhánk: ropogós gnocchi

2015.11.26. 15:00
Bevallom, hogy szeretem az olyan vacsorákat, amelyek nagyon rövid előkészítést igényelnek. Nem baj, ha az edény a délután folyamán órákig a sütőben van, a lényeg, hogy ne kelljen fél óránál többet töltenem a konyhában, mikor egyéb fontos elfoglaltságom van. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

A mi izraeli konyhánk: gyors karfiol pástétom

2015.10.22. 22:00
Rövid előkészítés, gyors sütés, és nagyszerű eredmény: hűvös őszi estéken élvezet majszolgatni ezt a karfiol pástétomot. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

A mi izraeli konyhánk: arab vagy izraeli saláta

2015.10.16. 11:00
Parttalan vita tárgya, hogy ennek a salátának arab saláta a neve, vagy izraeli saláta. Úgy tűnik, hogy ezen a területen az arabok győztek. Annak ellenére, hogy ez talán a legnépszerűbb saláta nálunk, és elválaszthatatlan része az Izraeli reggelinek, attól a neve még arab saláta marad. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

Datolyamézes lencse és sütőtök saláta

2015.10.07. 22:00
Ebben a vegetáriánus recepetben egy kicsit mindenből van: édes és sós, ropogós és puha, zöldség és sajt – és a frissítő menta. Az eredmény egy gazdag és laktató őszi étel. Ünnep a szemnek, a szájnak, a szívnek. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

A mi izraeli konyhánk: saksuka

2015.09.30. 22:00
A saksuka kicsit a ratatouille-hoz vagy a lecsóhoz hasonló, tuniszi eredetű étel, mely alacsony lángon paprikával, paradicsommal és hagymával főtt tojásból készül. Izraelbe az Észak-Afrikából (Marokkó, Tunézia, Algéria, Líbia) bevándorló zsidók hozták, és hamar nagyon népszerű élelmiszerré vált. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.com jóvoltából.

A mi izraeli konyhánk: őszibarackos bulgur saláta

2015.09.24. 11:00
Finom, tápláló, tetejébe a megengedett határokon belül: kényeztessük magunkat egy csomó vagány kiegészítővel dúsított bulgur salátával! E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

Olajbogyós gombócok

2015.09.09. 22:00
“Feleségem készítette ezeket a finomságos olajbogyó gombóckákat. Azonnal bekapkodtuk őket, és estére is rendeltünk még egy adagot:)” E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

A mi izraeli konyhánk: datolyás tekercs

2015.08.26. 22:00
Ezúttal az Izraelben méltán népszerű datolya játssza a főszerepet az izraelikonyha.blogspot.hu heti receptjében. A datolyás tekercs kiválóan illik délutáni kávé vagy tea mellé, ráadásául több napig is eláll.
▼ Korábbi cikkek