Chajá és Rivka

Olívabogyós szefárdi hal tajine (tazsin)

2014.05.21. 22:00
Ami nálunk a sólet sábeszkor, az a marokkóiaknak a hal tajine. Egy sok zöldséggel megpakolt, tepsiben sült, pácolt hal, ami tökéletes menü, ha látványos ebéddel szeretnénk nagyobb vendégséget etetni. Ez a marokkói hal, bár nagyon kiadós étel, a gyomrot mégsem terheli meg és az elkészítésével sem kell sokat szöszölni. A Kóser de finom e heti receptje.

Mákos-szilvás szívecske

2014.01.29. 23:00
A zsidók imádják a kekszeket. Lehet, hogy ez a rajongás még a pusztai vándorlás idejére vezethető vissza? A Biblia szerint ugyanis már ebben az időben is ettünk ilyesmit. A hagyományt pedig érdemes ápolni. Ehhez kínál a Kóser de finom egy jó kis receptet.
▼ Korábbi cikkek