Egy jó szendvics hideg, téli reggelekre.
Hozzávalók
A bagelhez (8 db)
- 22 dkg finomliszt
- 15.5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tasak instant élesztő
- 4 dkg cukor
- 4 csipet só
- 2 dl víz
- 1 ek napraforgó olaj
A füstölthalas sajtkrémhez
- 10 dkg makréla (füstölt)
- 10 dkg krémsajt
- 1 ek kakukkfű (friss)
- bors ízlés szerint (őrölt)
Elkészítés
A bagelhez (8 db)
- A liszteket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük, az olajat egy az egyben öntjük hozzá, a víznek először csak a felét, aztán fokozatosan. A robotgép dagasztókarjával addig dagasztjuk, amíg a tészta fényes lesz, és elválik az edény falától. 10 percet pihentetjük.
- 8 egyforma bucit csinálunk a tésztából. 10 percet pihentetjük.
- A bucikat kézzel téglalappá húzgáljuk, aztán kicsit nyújtunk is rajta. A hosszabbik oldalánál indítva feltekerjük. Az így elkészült hurkákból karikákat csinálunk, a végüket jól összenyomkodjuk.
- Alaposan belisztezett konyharuhára tesszük őket, és hagyjuk kelni egy ideig (sima élesztőnél az előírás 40-60 perc, az expressz élesztővel elvileg egyáltalán nem kell keleszteni).
- A megkelt karikákat forrásban levő cukros vízben (1,5 liter – 1 ek cukor – így lesz fényes a héjuk) kettesével 30 mp-ig főzzük, aztán szűrőkanállal sütőpapíros tepsire tesszük.
- 175 fokon légkeveréssel 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A sajtkrémhez a villával összetört halhúst kikeverjük a sajtkrémmel és a fűszerekkel.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Előkészítés: 15 perc
- Sütés ideje: 15 perc
Forrás: nosalty.hu