A berlini Zsidó Kórház dolgozóinak főz egy Michelin-csillagos séf

Max Strohe étterme kénytelen volt bezárni a koronavírus-járvány miatt. A Michelin-csillagos séf most a betegeket gyógyító több száz orvosra, ápolóra, valamint rendőrökre és tűzoltókra főz.

„Hősökre főzünk – ez a mottó azt jelenti, hogy olyan embereknek, akik a foglalkozásuk miatt nem dolgozhatnak otthonról”

– mondta el Max Strohe, a Tulus Lotrek étterem főszakácsa és társtulajdonosa.

Max Strohe

Németországban annak érdekében, hogy lelassítsák a járvány terjedését, március közepén bezártak az éttermek, edzőtermek és a legtöbb üzlet is. Strohe és munkatársai a koronavírus-járvány betegeit gyógyító több száz orvosra, ápolóra, akik a berlini Zsidó Kórházban dolgoznak, valamint rendőrökre és tűzoltókra főz.

A kórház szóvivője, Jessica Maass elmondta, hogy a közösségi médiában figyelt fel a Tulus Lotrek mottójára: „hősökre főzünk”, és írt nekik egy emailt azzal, hogy náluk aztán tényleg sok hős dolgozik.

Az étterem már másnap válaszolt, és csak annyit kérdeztek, hogy hány adag ételt küldjenek. „A következő napon 400 adag nagyszerű fogás érkezett hozzánk” – idézte fel Maass. A koszttal a kórház ápolóinak vezetőhelyettese is nagyon elégedett: „Ez aztán tényleg nagyon finom étel – Michelin-csillagos fogások! Végre valami jó” – mondta.

Kapcsolódó cikkek

Mit jelent a cionizmus és hogyan jelenik meg a Somer mindennapjaiban?

2024.10.11.1 nap ago
A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom októberi-novemberi programajánlója.

Meghalt Lily Ebert

2024.10.09.3 nap ago
A magyar származású holokauszt-túlélő TikTok-sztár az életét a vészkorszakkal kapcsolatos felvilágosító munkának szentelte.

Budapest 1944: halálmenet, munkaszolgálat, deportálás

2024.10.08.4 nap ago
Neves szakértők részvételével rendez tudományos tanácskozást a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár a Mazsihisz-székház Goldmark-termében október 14-én, hétfőn 14 órától.

Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

Támogatom »