Fűszeres marokkói hal

A fűszeres marokkói hal egy nagyszerű étel, akár hidegen vagy melegen is fogyasztható. Forrón, kenyérrel és valamilyen csípős mártással is tálalható. A fűszeres marokkói hal kiváló sabbati vacsora, de bármilyen alkalomra, elő- vagy főételként is megteszi. Ha valakinek nem kedvence a csípős, borsos-paprikás körítés, válthat a jóval enyhébb szibaritaszószok valamelyikére. Ízlés szerint bármilyen halból, például lazacból, de lepényhalból is készülhet.

Előkészítés: körülbelül 35 perc, 
Sütés-főzés: körülbelül 30 perc,
Mennyiség: körülbelül 90 dkg (4-6 személy részére)

Nehézségi szint: könnyű

Hozzávalók:
½ csomó apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál római kömény
½ teáskanál cayenne-i bors
Só és bors tetszés szerint
90 deka szeletelt tőkehal, lazac, tengeri sügér vagy lepényhal
4 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
½ teáskanál csípős paprika kivonat
2 evőkanál paradicsompüré
¾ kiló paradicsom, vékonyra szeletelve

Elkészítés
1. Keverd össze a petrezselymet egy kis, pürévé nyomott fokhagymával.

2. A petrezselyemkeverék felét tedd egy tálba. Adj hozzá római köményt, sót, borsot és cayenne-i borsot, majd keverd össze. Szórd a fűszerkeveréket a halszeletekre és pácold 30–60 percig.

3. Öntsd az olívaolajat egy fazékba és melegítsd fel. Add hozzá a hagymát, a csípős paprikát és a felszeletelt hagymát. Süsd a keveréket körülbelül 5 percig, amíg a hagyma áttetsző lesz. Add hozzá a maradék petrezselyemkeveréket, a paradicsompürét, majd a paradicsomot.

4. Tegyél halszelete(ke)t a fazékba egy rétegben, a fűszeres pác legyen felül. Tedd rá a fedőt és főzd 15 percig.

5. Vedd ki a halat. Melegítsd tovább a mártást nagy lángon, körülbelül 10 percig. Öntsd a halra és kész is vagy.

Fel is szolgálhatod!

Gluténmentes

Jó étvágyat!

Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

Támogatom »