A lista összeállításánál nem volt szempont se a Michelin-csillagok száma, se az, hogy mennyire látogatják kizárólag helyiek az adott éttermet. A fő szempont az volt, hogy mennyire érzi azt a vendég távozáskor, hogy közelebb került az adott ország konyhájához, vagy térség kultúrájához az adott konyhán keresztül.
Ludaskása a Rosenstein szakácskönyvből
Az igazi, hamisíthatatlan zsidó étel. A libaaprólékot is hasznosítani kellett valahogy és ebből lett ez a kitűnő, ízes fogás.
ELKÉSZÍTÉS
1. Vágjuk nagyobb darabokra a megtisztított liba aprólékot és készítsünk belőle ragut a következő módon: Pirítsuk meg 5 dkg zsíron a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Tegyük hozzá az aprólékot, öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk bele a majoránnát és a reszelt gyömbért. Fedővel takarjuk le, és pároljuk félpuhára.
2. Adjuk hozzá a kisujjnyi vastagra vágott zöldséget, a szeletelt gombát és fedő alatt főzzük még tovább.
4. Tálaláskor 1-1 szelet sült libamájat is tehetünk mellé.