A mi izraeli konyhánk: gyors karfiol pástétom

Rövid előkészítés, gyors sütés, és nagyszerű eredmény: hűvös őszi estéken élvezet majszolgatni ezt a karfiol pástétomot. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

 

Hozzávalók (6 személyre):

500 g karfiol

5 tojás
1 doboz (250 ml) tejszín (~15% zsírtartalmú)
1 csésze (200 ml) tejföl (~9% zsírtartalmú)
100 g reszelt Kashkaval (Caciocavallo sajt)
1 pohár (250 gramm) krémsajt (~9% zsírtartalmú)
1/2 pohár önkelő liszt
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
só, fekete bors

Speciális eszközök: 6 hőálló kis csésze

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Forrásban lévő vízben kb. 10 percig főzzük a karfiolt. Leszűrjük. A többi hozzávalót egy tálban egyenletesen összekeverjük. Beolajozzuk a csészéket, és mindegyikbe néhány karfiolt teszünk. A tetejére öntünk a keverékből. Körülbelül 30 percig, aranylóra sütjük.

Még több Kibic

Egy méltatlanul elfeledett hanukai finomság

2021.11.28.3 év ago
A mai zsidóság körében főként a fánk dominál hanukakor, de egyes országok közösségeiben van egy másik finomság, amelynek jelen kell lennie az ünnep során az asztalon. Ez pedig nem más, mint a latkesz, amely tulajdonképpen egy palacsinta.

Mi a macesz?

2021.03.28.4 év ago
Tegnap este beköszöntött a peszach, vagyis kezdetét veszi az egy hétig tartó macesz evés. Ez alkalomból egy korábbi cikkünket ajánljuk, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy a macesz tényleg csak olyan száraz hungarocel lehet, amit mi itthon ismerünk? Lehet-e ízesíteni és mitől lesz kóser?

Karácsonyi bagel

2020.12.28.4 év ago
Kultúrák találkozása a konyhaasztalon: fehérboros narancsleves, kóser káposzta és egy klasszikus bagel, amely eredetileg karácsonyra készült, de igazán bármikor jól jön, ha éppen nincs friss kenyér a környéken. A Kóser de finom receptje.

Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

Támogatom »