A mi izraeli konyhánk: őszibarackos bulgur saláta
Finom, tápláló, tetejébe a megengedett határokon belül: kényeztessük magunkat egy csomó vagány kiegészítővel dúsított bulgur salátával! E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.
Fogadjátok most a legújabb csillagot: őszibarackos bulgur saláta
Hozzávalók (2 adag):
½ csésze bulgur, nyersen
cukkini
kevés olaj
őszibarack (érdemes narancssárga)
egy kis lilahagyma
piros paprika
½ csésze dió
2 evőkanál áfonya
2 evőkanál mentalevél, apróra vágva
2 evőkanál olívaolaj
só és bors
Elkészítés:
Fedett tálban, 10 percig forró vízben áztatjuk a bulgurt, a végén megkóstoljuk, hogy megbizonyosodjunk, hogy eléggé megpuhult-e.
Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön.
Eközben kockákra vágjuk a cukkinit, és egy teflon serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk.
Az őszibarackot, a lilahagymát, és pirospaprikát kis kockákra vágjuk.
Mikor a cukkini és a bulgur lehűlt, összekeverjük a saláta minden összetevőjét.
Olívaolajat, sót, és borsot teszünk hozzá, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.
Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!