Olajbogyós gombócok
“Feleségem készítette ezeket a finomságos olajbogyó gombóckákat. Azonnal bekapkodtuk őket, és estére is rendeltünk még egy adagot:)” E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.
Hozzávalók:
3 pohár liszt
a tetejére:
1 tojás
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra. Minden tésztába valót egy tálba teszünk, összegyúrjuk, aztán 20-24 részre osztjuk. Kis tálkákat formálunk a darabokból, és olajbogyót teszünk beléjük, majd gömböcskékké gyúrva lezárjuk őket. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, beletesszük a gombócokat, aztán felvert tojással kenjük meg őket és megszórjuk szezámmaggal. Körülbelül húsz percig sütjük, míg aranylóak lesznek.
Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!