Az izraelikonyha.blogspot.hu e heti receptje nemcsak finom, de tápláló is egyben. A tetejébe még, persze a megengedett határokon belül, egy csomó vagány kiegészítővel kényeztethetjük magunkat. Íme a nyár legújabb csillaga.
Hozzávalók (2 adag):
½ csésze bulgur, nyersen
cukkini
kevés olaj
őszibarack (érdemes narancssárga)
egy kis lilahagyma
piros paprika
½ csésze dió
2 evőkanál áfonya
2 evőkanál mentalevél, apróra vágva
2 evőkanál olívaolaj
só és bors
Elkészítés:
Fedett tálban, 10 percig forró vízben áztatjuk a bulgurt, a végén megkóstoljuk, hogy megbizonyosodjunk, hogy eléggé megpuhult. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön. Eközben kockákra vágjuk a cukkinit, és egy teflon serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk. Az őszibarackot, a lilahagymát, és pirospaprikát kis kockákra vágjuk. Mikor a cukkini és a bulgur lehűlt, összekeverjük a saláta minden összetevőjét. Olívaolajat, sót, és borsot teszünk hozzá, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.