Az izraeli MasterChef tavalyi évadjában egy nyolcvan év körüli magyar zsidó bácsi a kaszinótojással jutott át a selejtezőn, jogosan elbűvölve vele a zsűri séfjeit, akik az egekig dicsérték az itt újdonságnak számító alapötletet. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.
A magyar konyhában a kaszinótojásnak megvan az őt megillető helye, mindenki ismeri a leginkább húsvétra, karácsonyi hidegtál részeként, vagy szilveszterkor tálalt finomságot. Melegen ajánlott minden fogadásra, vagy vendégváró hidegsalátás asztalra, friss péksütemények mellé is.
A nagyon egyszerű alaprecept végtelenül variálható kedvenc ízeinkkel, a megtöltött tojásokat egyéni karakterrel ruházhatja fel a játékos kedvű főzőcskéző. Remek konyhai szórakozás ízekkel, színekkel és formákkal.
Töltelék:
4 tojás összetört sárgával készülnek, melyekhez ízlés szerinti mennyiségben hozzákeverünk:
1 evőkanál majonézt
1 mokkáskanál mustárt
1 evőkanál tejfölt
ízlés szerinti metélőhagymát vagy petrezselymet
sót, borsot
Töltelék-variációk
Gombás karobos:
4 főtt tojás sárgája
kis fej vöröshagyma fele
100 g gombafej
1 kiskanál karobpor
1 evőkanál szójaszósz
só, bors
Avokádós:
4 főtt tojás sárgája
2 evőkanál (40 g) puha, törhető avokádó
1/2 evőkanál majonéz
1 mokkáskanál mustár
metélőhagyma
2 kiskanál citromlé
só, bors
4 főtt tojás sárgája
2 evőkanál tonhal
1 evőkanál majonéz
1 mokkáskanál mustár
metélőhagyma
só, bors
(illik hozzá apróra vágott savanyú uborka és csipetnyi kapor)
Szárított paradicsomos:
4 főtt tojás sárgája
kis fej vöröshagyma fele apróra vágva és olivaolajon megpirítva
1/2 evőkanál szárított paradicsom
1 evőkanál majonéz
1 mokkáskanál mustár
1 kiskanál citromlé
só, bors