Sült édesburgonya szójaszósszal, mézzel és gyömbérrel

Az édesburgonya elválaszthatatlan része a konyhánknak, mindig van belőle 2-3 darab raktáron, hogy a gyakran fellépő batata- sóvárgáskor azonnal kéznél legyen. Az alábbi édeskés, különlegesen ízesített sült édesburgonya (héberül -batata) köret amennyire könnyen elkészíthető, annyira nehéz megállni, hogy együltében mindet elpusztítsuk. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

 

Hozzávalók (6 személyre):

1 kg ( 5-3 db) édesburgonya
1 marék apróra vágott petrezselyem
 

Mártáshoz:

1/2 pohár szójaszósz
2 nagy evőkanál méz
2 gerezd tört fokhagyma
1/2 kiskanál édes paprika
1/3 kiskanál őrölt gyömbér
1/3 kiskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál víz
 

Elkészítés:

180 fokra melegítjük a sütőt.Meghámozzuk az édes burgonyát és kb. 1 cm vastag hasábokra vágjuk.
Minden mártáshoz valót összekeverünk egy tálban, hozzáadjuk az édes burgonyát és jól elkavarjuk, hogy a szósz mindent beborítson.Mindezt belehelyezzük egy tepsibe, lefedjük alufóliával, és 50 percig sütjük.A sütőből kivesszük a tepsit, leszedjük az alufóliát, a sütőt felső grill módra állítjuk, majd további 10 percre visszatesszük, hogy az édesburgonya aranyló színt kapjon. Végül kivesszük, megszórjuk petrezselyemmel és melegen tálaljuk.

Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

Támogatom »