A mi izraeli konyhánk: pitás és sajtos gomba
Nemrég egyik munkatársam összedobott magának valami gyorsat reggelire, és engem is megkínált vele. Nem tudok ellenállni, muszáj veletek is megosztanom ezt a gombás sajtos pitás receptet… E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.
Pitás és sajtos gomba
Hozzávalók:
100 g (2 csésze) ropogósra pirított hagymás pitadarabok
2 kosárka gomba
1 üveg (140 g) pesto szósz
50g feta kecske sajt
1 evőkanál olívaolaj
1/4 csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Körülbelül egycentis nagyságúra törjük a korábban hosszában szétválasztott és ropogósra pirított pitát. Levágjuk a gombák lábát és kiskanállal óvatosan a sapkájukból is kivájunk egy kicsit, hogy legyen hely a tölteléknek. Apróra daraboljuk a gombalábakat és a ropogós pitadarabokkal egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kockákra aprított feta sajtot és a pesto szószt is, majd óvatosan összekeverjük, hogy egységes tölteléket kapjunk. A gombafejeket összekeverjük az olívaolajjal, aztán nyílásukkal felfelé egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe rendezzük őket. A gombákat bőségesen megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk a parmezán sajttal, majd körülbelül húsz percig sütjük. Kivesszük és azonnak tálaljuk.
Jó étvágyat!
Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!
