Sok névrokon keresi meg a világból Rosensteinéket, személyesen vagy az interneten, így értesültek arról, hogy élnek Rosensteinek Philadelphiában, Izraelben, New Yorkban, Németországban, Ausztriában és még szerte a világon, sok helyen. A ma közzétett fogást pedig egy olasz út inspirálta a szakácskönyv tanúsága szerint.
“A napokban egy hölgy keresett meg az interneten, aki New Yorkban él, Frankfurtból menekült oda. Még sosem járt nálunk, de hallott rólunk, és szeretne egy családi emléktárgyat kapni tőlünk.
Korábban itt járt nálunk egy másik Rosenstein család, amelyiknek hölgytagja azt írta nekünk, hogy étteremben még soha ilyen jól nem érezte magát. Tőle ajándékba kaptuk a verseskötetét. Megírta, hogy a férje nagypapája építette a Gellért szállót, fiának Tel Aviv-ban van étterme. Osztrák törzsvendégünk pedig nálunk szerzi be a Rosenstein bort, amit valószínűleg tovább ad ajándékba. Vele nagyon régi a kapcsolatunk, szinte a nyitás óta a vendégünk, privát emberként is jön, és üzleti tárgyalásit is nálunk tartja.
A jelek szerint a nevünk eljutott a világba, éttermünk pedig a Rosensteinek zarándokhelyévé vált, aki megteheti, az személyesen látogat el hozzánk. Nekem, akinek gyerekkorában nem volt igazi családja, nagy öröm, hogy egy ekkora famíliába tartozom.”
Rosenstein Tibor
4 főre
ELKÉSZÍTÉS
2. Pirítsuk át olívaolajon a kelkáposztaleveleket, adjuk hozzá a kockára vágott szárított paradicsomot, a fokhagymagerezdeket és forraljuk össze. Ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a tejfölt és tejszínt, és főzzük még pár percig.
A könyv kedvezménnyel megvásárolható magyar és angol nyelven is a Kossuth kiadó webáruházában!