A Rosenstein étterem a fiatalabb generáció számára is tartogat izgalmas ételeket. A modern konyhát a fiatalabb Rosenstein, Robi képviseli, akire elmondása szerint sokféle irányzat van hatással. Igazán azt szereti, ha az egyszerű, könnyen befogadható ételeket picit kifinomultabb, letisztultabb tálalásban mutathatja meg. Fontos számára a kreativitás, ám az is, hogy a már kialakult »rosensteines« ízvilág visszaköszönjön az ő fogásaiban is.
Rosenstein Tibor a hagyományos vendéglátásban érzi otthon magát, a hagyományos ételeket és ízeket képviseli. De tudja, haladni kell a korral, felnőtt egy új vendég generáció, amely egyre kíváncsibb és igényesebb. Ezért aztán a modernizációt, a friss irányokat fiára, Robira bízza.
„Apu mellett nőttem fel a konyhában, így gyerekkorom óta magamba szívhattam mindazt, amiről számomra a vendéglátás szól”, mondja Rosenstein Róbert. „Ha meg kellene határoznom, minek is tartom magam, akkor a vendéglős szót használnám. Célom, hogy mindazt a hagyományt, amit Apu megteremtett, továbbvigyem, és ha kell, akkor a modern kor igényei szerint fejlesszem, és egyúttal megmutassam a saját stílusomat is.”
Elmondása szerint sokféle irányzat van rá hatással, igazán azt szereti, ha az egyszerű, könnyen befogadható ételeket picit kifinomultabb, letisztultabb tálalásban mutathatja meg. Fontos számára a kreativitás és az, hogy a már kialakult »rosensteines« ízvilág visszaköszönjön az ő fogásaiban is.
Az első Gourmet fesztiválra készítettük ezt az ételt. Azóta is próbálunk olyan fogásokkal részt venni a fesztiválon, amikkel a modern zsidó konyhát is bemutathatjuk.
ELKÉSZÍTÉS