Mentás helyzetjelentés a melegben

Ebben a melegben a konyhai kreativitásomat különböző salátákban élem ki.  Az alapanyagot részben a kibucból, részben pedig a piacról szerzem be.  A napi teendők miatt gyakran csak az utolsó pillanatban érkezem a piacra, így  sok rögtönzéssel jár a főzés. A Kóser de finom lányok ezen héten Izraelből jelentkeznek.

Tegnap Chája már eilati hőmérsékleti viszonyokat emlegetett. Igaza van, ha kilépünk és libabőrösek leszünk a melegtől, ez Eilat.

Én szeretem a meleget, csak az allergiától szenvedek egyre jobban, ezért a főzés is nehezemre esik. Ám a salátás vacsorák alkalmasak arra, hogy férfiak is elkészítsék. Nálunk is ez a helyzet most. Nekem elkezdtek fájni az ízületeim, így  a  házi Mesgiach készítette el a vacsorát némi távvezérléssel.

Lehet, hogy a meleg teszi, de a szokásosnál is szórakozottabb vagyok, még kevésbé találom meg, hogy mit hova tettem. A tegnapi joghurtos uborkához a mentát nem találtam, pedig biztos voltam benne, hogy a kezemben volt, így nem is joghurtos uborka készült.

A  menta végül meg előkerült… és egy adag friss hideg sárgadinnyén végezte.

Ebben a melegben érdemes apróra vágott mentával feldobni  a gyümölcsöket, vizet, limonádét, bármit. Éljen a menta!

Kapcsolódó cikkek

Egy méltatlanul elfeledett hanukai finomság

2021.11.28.3 év ago
A mai zsidóság körében főként a fánk dominál hanukakor, de egyes országok közösségeiben van egy másik finomság, amelynek jelen kell lennie az ünnep során az asztalon. Ez pedig nem más, mint a latkesz, amely tulajdonképpen egy palacsinta.

Mi a macesz?

2021.03.28.4 év ago
Tegnap este beköszöntött a peszach, vagyis kezdetét veszi az egy hétig tartó macesz evés. Ez alkalomból egy korábbi cikkünket ajánljuk, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy a macesz tényleg csak olyan száraz hungarocel lehet, amit mi itthon ismerünk? Lehet-e ízesíteni és mitől lesz kóser?

Karácsonyi bagel

2020.12.28.4 év ago
Kultúrák találkozása a konyhaasztalon: fehérboros narancsleves, kóser káposzta és egy klasszikus bagel, amely eredetileg karácsonyra készült, de igazán bármikor jól jön, ha éppen nincs friss kenyér a környéken. A Kóser de finom receptje.

Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

Támogatom »