Ebben a melegben a konyhai kreativitásomat különböző salátákban élem ki. Az alapanyagot részben a kibucból, részben pedig a piacról szerzem be. A napi teendők miatt gyakran csak az utolsó pillanatban érkezem a piacra, így sok rögtönzéssel jár a főzés. A Kóser de finom lányok ezen héten Izraelből jelentkeznek.
Tegnap Chája már eilati hőmérsékleti viszonyokat emlegetett. Igaza van, ha kilépünk és libabőrösek leszünk a melegtől, ez Eilat.
Én szeretem a meleget, csak az allergiától szenvedek egyre jobban, ezért a főzés is nehezemre esik. Ám a salátás vacsorák alkalmasak arra, hogy férfiak is elkészítsék. Nálunk is ez a helyzet most. Nekem elkezdtek fájni az ízületeim, így a házi Mesgiach készítette el a vacsorát némi távvezérléssel.
Lehet, hogy a meleg teszi, de a szokásosnál is szórakozottabb vagyok, még kevésbé találom meg, hogy mit hova tettem. A tegnapi joghurtos uborkához a mentát nem találtam, pedig biztos voltam benne, hogy a kezemben volt, így nem is joghurtos uborka készült.
A menta végül meg előkerült… és egy adag friss hideg sárgadinnyén végezte.
Ebben a melegben érdemes apróra vágott mentával feldobni a gyümölcsöket, vizet, limonádét, bármit. Éljen a menta!