Tárkonyos omlett rókagombával

Ahhoz képest, hogy hivatalosan nyár van, eddig nem sokat sütött a nap. Az esős nyári idő viszont kedvez a gombáknak. Nemrég nagy mennyiségű rókagomba jelent meg a piacon. Szeretem az erdei gombákat, mert sokkal intenzívebb az ízük és izgalmasabb dolgokra lehet használni őket, mint a jó öreg csiperkét. Szeretem raguban, csőben sütve, felfújtban, töltött tésztákban. A Kóser de finom e heti receptje.

De ezt a zsákmányt, nem bonyolítottam túl, egy omlettben végezte egy kevés tárkony és sok snlidling társaságában.

 
Hozzávalók:

6-8 tojás

50 dkg rókagomba
egy szál tárkony
egy marék snidling
napsütés

A rókagombát egy kevés vajon megpárolom. A tojásokat a szokásos módon ellenőrzöm, sózom, borsozom, belekeverem az apróra vágott tárkonyt, majd ráöntöm a gombára, és készre sütöm. Mielőtt teljesen megszilárdulna, ráollózom a snidlinget is.

 
Jó étvágyat!
 

Kapcsolódó cikkek

Egy méltatlanul elfeledett hanukai finomság

2021.11.28.3 év ago
A mai zsidóság körében főként a fánk dominál hanukakor, de egyes országok közösségeiben van egy másik finomság, amelynek jelen kell lennie az ünnep során az asztalon. Ez pedig nem más, mint a latkesz, amely tulajdonképpen egy palacsinta.

Mi a macesz?

2021.03.28.4 év ago
Tegnap este beköszöntött a peszach, vagyis kezdetét veszi az egy hétig tartó macesz evés. Ez alkalomból egy korábbi cikkünket ajánljuk, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy a macesz tényleg csak olyan száraz hungarocel lehet, amit mi itthon ismerünk? Lehet-e ízesíteni és mitől lesz kóser?

Karácsonyi bagel

2020.12.28.4 év ago
Kultúrák találkozása a konyhaasztalon: fehérboros narancsleves, kóser káposzta és egy klasszikus bagel, amely eredetileg karácsonyra készült, de igazán bármikor jól jön, ha éppen nincs friss kenyér a környéken. A Kóser de finom receptje.

Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

Támogatom »