Ahhoz képest, hogy hivatalosan nyár van, eddig nem sokat sütött a nap. Az esős nyári idő viszont kedvez a gombáknak. Nemrég nagy mennyiségű rókagomba jelent meg a piacon. Szeretem az erdei gombákat, mert sokkal intenzívebb az ízük és izgalmasabb dolgokra lehet használni őket, mint a jó öreg csiperkét. Szeretem raguban, csőben sütve, felfújtban, töltött tésztákban. A Kóser de finom e heti receptje.
De ezt a zsákmányt, nem bonyolítottam túl, egy omlettben végezte egy kevés tárkony és sok snlidling társaságában.
6-8 tojás
A rókagombát egy kevés vajon megpárolom. A tojásokat a szokásos módon ellenőrzöm, sózom, borsozom, belekeverem az apróra vágott tárkonyt, majd ráöntöm a gombára, és készre sütöm. Mielőtt teljesen megszilárdulna, ráollózom a snidlinget is.