Tojáskrém

Ennek az eredetije a klasszikus zsidó ajern mit cvíbel, vagyis hagymás tojás, esetleg lengyel vagy zsidó tojás. Vagy lengyelzsidó 😉

Ez tipikus szombati étel, a kemény tojást összetörik, libazsírral kikeverik, só, bors, és sok sok hagyma. Ez utóbbit van, aki nyersen, van aki dinsztelve teszi bele. Ennek finomított változata, hogy margarinnal vagy olajjal keverik krémesre a tojást.

Én a magam részéről a következőképpen készítem. A főtt tojást villával összetöröm, vagy botmixerrel le…khm…mit csinálok vele, lebotmixelem? Ja, nem pürésítem, ez az. Ezután majonézzel és mustárral keverem össze, curry porral fűszerezem, és lila hagymát vágok bele. Lila hagyma nélkül fele olyan jó sincs, ellenben lehet emberek közé is menni vele. Épp ezt vacsorázom 🙂

Forrás: milegyenazebed.blogspot.hu

Még több Kibic

Egy méltatlanul elfeledett hanukai finomság

2021.11.28.3 év ago
A mai zsidóság körében főként a fánk dominál hanukakor, de egyes országok közösségeiben van egy másik finomság, amelynek jelen kell lennie az ünnep során az asztalon. Ez pedig nem más, mint a latkesz, amely tulajdonképpen egy palacsinta.

Mi a macesz?

2021.03.28.4 év ago
Tegnap este beköszöntött a peszach, vagyis kezdetét veszi az egy hétig tartó macesz evés. Ez alkalomból egy korábbi cikkünket ajánljuk, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy a macesz tényleg csak olyan száraz hungarocel lehet, amit mi itthon ismerünk? Lehet-e ízesíteni és mitől lesz kóser?

Karácsonyi bagel

2020.12.28.4 év ago
Kultúrák találkozása a konyhaasztalon: fehérboros narancsleves, kóser káposzta és egy klasszikus bagel, amely eredetileg karácsonyra készült, de igazán bármikor jól jön, ha éppen nincs friss kenyér a környéken. A Kóser de finom receptje.

Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

Támogatom »