Tojáskrém
Ennek az eredetije a klasszikus zsidó ajern mit cvíbel, vagyis hagymás tojás, esetleg lengyel vagy zsidó tojás. Vagy lengyelzsidó 😉
Ez tipikus szombati étel, a kemény tojást összetörik, libazsírral kikeverik, só, bors, és sok sok hagyma. Ez utóbbit van, aki nyersen, van aki dinsztelve teszi bele. Ennek finomított változata, hogy margarinnal vagy olajjal keverik krémesre a tojást.
Én a magam részéről a következőképpen készítem. A főtt tojást villával összetöröm, vagy botmixerrel le…khm…mit csinálok vele, lebotmixelem? Ja, nem pürésítem, ez az. Ezután majonézzel és mustárral keverem össze, curry porral fűszerezem, és lila hagymát vágok bele. Lila hagyma nélkül fele olyan jó sincs, ellenben lehet emberek közé is menni vele. Épp ezt vacsorázom 🙂
Forrás: milegyenazebed.blogspot.hu
Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!