A héten megsütöttem azt a kuglófot, aminek receptjét Angéla még karácsonyi sütiként tett fel anno a blogjára és én azóta várom, hogy végre peszah legyen. És lőn. A férjem szavait idézve: “a legjobb peszahi süti, ever”. A Kóser de finom e heti ajánlata.
A második széder estét ketten ünnepeltük itthon, közös férj-feleség maceszgombóc készítő kettősként. Szóval nem kell aggódni, megvolt a kötelező maceszgombóc leves, Rivka receptje alapján. Nagyon jók lettek a kis gömböcök. Főfogásnak pedig füstölt, sült kacsamell volt, kacsazsíron pirított rozmaringos sült krumplival és kökényes rukkola salátával. Heaven! De tényleg. A kacsa, az egy isteni találmány. Talán csak a liba lehet finomabb. Mióta rávettem a férjem, hogy viszonylagos rendszerességgel térjünk vissza a húsevésre, azóta játszom egy egész kacsa megsütésének gondolatával is. Boldogság.
A szefárdi sütikék remekül töltik be a reggeli szerepét egy friss almával, banánnal a kávé mellé. Így maceszt csak este eszünk, vacsorára, tehát nem kaptunk még csömört a száraz kis kenyérpótléktól. Ez azt hiszem, egy jó módszer a túlélésre.
A héten azonban megsütöttem azt a kuglófot, aminek receptjét Angéla még karácsonyi sütiként tette fel anno a blogjára és én azóta várom, hogy végre peszah legyen. És lőn. Kicsit módosítottam rajta, mert nálam nem ezek a dolgok voltak megtalálhatók a szekrényben, de az eredmény tökéletes lett. A férjem szavait idézve: “a legjobb peszahi süti, ever”. Szóval bátorítok mindenkit a sütésre, szép is, finom is, édes is. Szép hétvégét mindenkinek!
Peszahi macesz kuglóf
Angela’s Taste szinte módosítatlan receptje alapján